10 pegawai Kelompok Kerja Sekolah Dasar Kepulauan Karimun lawat SK Malim

10 pegawai Kelompok Kerja Sekolah Dasar Kepulauan Karimun lawat SK Malim

MALIM 22 Jan. – Seramai 10 pegawai Kelompok Kerja Sekolah Dasar, Kepulauan Karimun, Indonesia mengadakan lawatan ke Sekolah Kebangsaan (SK) Malim di sini, baru-baru ini.

Ketibaan delegasi tersebut disambut Guru Besar SK Malim, Abu Samah Ahmad yang turut dihadiri Timbalan Pegawai Pendidikan Daerah Melaka Tengah (PPDMT), Mohd Shahrom Mohd Sharif.

Hadir sama, Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SK Malim, Ir. Nasri Marob; Ketua PIBK, Rozita Abdul Ghani dan Pegawai Seranta PPDMT, Zaidah Latip.

Lawatan ketuai Kepala Dinas Pendidikan Kabupaten Kepulauan Karimun, Bapak Bakri Hasyim M.M Pub itu bertujuan menjalinkan hubungan dua hala dalam bidang pendidikan antara institusi dari kedua-dua negara.

Ia juga bagi mengukuhkan kerjasama dalam usaha meningkatkan persefahaman budaya dan menghubungkan kedua-dua institusi ilmu sebagai pengantara..

Selain berkongsi kebitaraan dan kejayaan SK Malim dalam beberapa pertandingan di peringkat negeri dan negara, baru-baru ini.

Program tersebut sebagai lawatan balas berikutan pihak SK Malim telah mengadakan kunjungan hormat pada Program Pengantarabangsaan PRS Unggul ke Kepulauan Karimun pada 2017 lalu.

CATEGORIES