214 pemimpin pelajar SMK Sultan Alauddin terima watikah

Pemimpin masa depan...

214 pemimpin pelajar SMK Sultan Alauddin terima watikah

MASJID TANAH 5 Feb. – Seramai 214 pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Alauddin menerima watikah pelantikan pemimpin pelajar bagi sesi persekolahan tahun 2020.

Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Lendu, Ir. Ridhuan Affandi Abu Bakar berkata, penyerahan watkah terbabit diserahkan kepada pemimpin pelajar sekolah berkenaan termasuk pengawas sekolah, pengawas asrama dan pengawas siaraya.

“Saya ucapkan syabas dan tahniah kepada barisan pimpinan pelajar sekolah ini dan saya yakin barisan pemimpin ini mampu mempunyai ciri-ciri kepimpinan dan komitmen yang tinggi buat warga sekolah.

“Malah, peranan yang disandang ini mampu bersama berganding bahu dan melaksanakan tugas dan tanggungjawab bagi berbakti bersama sekolah.

“Pesanan saya kepada pelajar lain di sekolah ini agar sentasa memberi kerjasama kepada pemimpin pelajar yang dilantk ini dan patuhilah peraturan dan pesanan guru agar tumpuan penuh dapat diberikan dalam pembangunan sekolah,” katanya dalam ucapan merasmikan Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Pemimpin Pelajar di SMK Sultan Alauddin, di sini.

CATEGORIES