24th Thailand Masters Athletics Championships 2019: Melaka raih 4 emas, 4 perak & 2 gangsa

24th Thailand Masters Athletics Championships 2019: Melaka raih 4 emas, 4 perak & 2 gangsa

KEJAYAAN Pasukan Atlit Melaka Masters yang mewakili Malaysia pada Kejohanan 24th Thailand Masters Athletics Championships 2019 berjaya meraih 4 emas, 4 perak dan 2 gangsa membuktikan kesungguhan para atlit memberi saingan kepada pasukan negara lain.

Kejohanan yang berlangsung di akhon Sawan Province Stadium pada 8 hingga 10 Mac 2019 lalu membabitkan penyertaan 15 buah negara dan lebih 1500 atlit menyertai kejohanan ini.

Atlit Melaka yang juga kakitangan Tenaga Nasional berhad (TNB), Chan Nyet Fui telah membantu pasukan Malaysia dengan berjaya merangkul 2 pingat perak dalam acara merenjam lembing (javelin) dan melempar cakera (discus) serta 1 pingat gangsa dalam acara melontar peluru (shot put).

Chan Nyet Fui yang juga Pembantu Tadbir Kanan dan Penolong Setiausaha Kehormat Kelab Kilat TNB Melaka aktif bersukan dan beliau gembira dapat menyumbang dalam pungutan pingat untuk team Melaka Masters dan seterusnya mengharumkan Malaysia.

Penglibatan Chan Nyet Fui dalam kejohanan ini turut menaikkan nama TNB dan TNB Melaka khususnya.

“Usia tidak menghalang saya dan team saya untuk bersaing dengan atlit yang hebat negara-negara lain dan saya hanya melakukan yang terbaik dengan memberi fokus setiap acara yang saya sertai.

Saya akui atlit-atlit lain memang hebat belaka, jurulatih kami sentiasa memberi sokongan dan beliau turut berpuashati dengan persembahan semua atlit Team Melaka Masters,” kata Nyet Fui,” ujarnya.

CATEGORIES