Atlet memanah kebangsaan letak jawatan

Atlet memanah kebangsaan letak jawatan

ATLET Memanah Kebangsaan, Mohd Juwaidi Mazuki, 30, telah meletakkan jawatan sebagai atlet kebangsaan kepada Majlis Sukan Negara (MSN) Kuala Lumpur, minggu lalu.

Satu tamparan hebat buat MSN apabila kehilangan atlet berbakat itu dan skuad memanah negara dilihat tempang apabila dua lagi atlet memanah kebangsaan, Lee Kin Lip dan Zulfadhli Ruslan mengikut jejak langkah Juwaidi.

“Tahun ini ikutkan, aku dah target tiga  emas untuk Sukan SEA akan datang, tapi apakan daya, aku tak sempat nak kejar target aku,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam kenyataan bertulis di Facebooknya minggu lalu.

Jelas Juwaidi yang berasal dari Melaka, dia mengambil keputusan drastik dengan menghantar surat peletakan jawatan ekoran dari pengurangan elaun yang diberikan.

Potongan elaun dari RM3,000 kepada RM500 sebulan dan RM2,000 kepada RM500 dirasakan tidak wajar terhadap komitmen yang diberikan, menjadi punca atlet kebangsaan berkenaan meletak jawatan.

Juwaidi yang menghadiahkan pingat gangsa pada Sukan Asia Jakarta-Palembang 2018 dalam acara berpasukan dianggap sebagai kapten terlebih dahulu mengambil keputusan drastik dengan menyerahkan surat peletakan jawatan kepada MSN.

CATEGORIES