Gesa individu fitnah saya mohon maaf – Mohd Sofi

Gesa individu fitnah saya mohon maaf – Mohd Sofi

AYER KEROH 18 Jan. – Semua pihak yang menabur fitnah melalui kenyataan yang tular di media sosial digesa memohon maaf sebelum tindakan mahkamah akan diambil.

Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Kemudahan Awam, Datuk Mohd Sofi Abdul Wahab mendakwa, kenyataan tersebut disebarkan oleh individu tidak bertanggungjawab berhubung isu Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Cameron Highlands dikaitkan dengan calon Bebas, Sallehudin Ab. Talib.

Dakwanya, isu tersebut mengaitkan pihaknya telah bersekongkol bersama Sallehudin yang dikenali sebagai Cikgu Sallehudin itu bagi meraih pengundi Melayu.

Menurutnya, dia cukup terkesan dengan tindakan sesetengah individu yang menuduhnya sebagai pemecah undi Melayu dan seolah-olah merendahkan martabat Melayu.

Katanya, walaupun hubungannya dengan Cikgu Sallehudin adalah sepupu, namun dia tetap menghormati keputusan calon PRK Parlimen Cameron Highlands itu yang bertanding di atas tiket Bebas.

“Saya yang lahir di Kampung Lubok Kulit dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Jelai berasa terhina dengan tuduhan ini seolah-olah kami ini tidak matang dan tidak tahu memilih calon yang kami sukai.

“Saya yakin saudara-mara yang ramai di Kampung Lubok Kulit, Beletik, Sungai Koyan, Keledik dan seluruh DUN Jelai turut terhina dengan tuduhan tidak berasas ini.

“Saya menggesa pihak terbabit memohon maaf di atas tuduhan ini atau mungkin berhadapan dengan tindakan mahkamah,” tegasnya.

Pada PRK berkenaan, Cikgu Sallehudin akan berdepan dengan Pengerusi DAP Pahang, M. Monagaran yang mewakili Pakatan Harapan (PH), calon BN, Ramli Mohd Nor dan Wong Seng Yee yang turut bertanding di atas tiket Bebas.

CATEGORIES
TAGS