Zainal enggan kecewa Sabtu ini

Zainal enggan kecewa Sabtu ini

MELAKA United (MU) yang dijadualkan bertemu Pahang Sabtu ini di Stadium Hang Jebat sudah mempunyai resipi menyekat kemaraan Tok Gajah terutamanya, ‘ayam tambatannya’ Dickson Nwakaeme.

Biarpun di atas kertas, rekod pertemuan antara MU dan Pahang mencatat keputusan satu seri dan tiga kekalahan dalam empat perlawanan.

Namun, jika segalanya mengikut rancangan, Pengendali MU, Zainal Abidin Hassan berkemungkinan melakar sejarah baharu musim ini dan lebih manis mengekalkan kemenangan ketiga berturut-turut dalam aksi Liga Super.

“Kita ada taktikal untuk berdepan Pahang dan pemain telah pun diberi tugas,” katanya.

Sementara itu, skuad kendalian Dollah Salleh tempoh hari telah pun melaungkan keyakinan memburu mata penuh berdepan Sang Kancil.

Walaupun MU dibarisi pemain import dan tempatan berpengalaman, perkara itu dilihat sebagai halangan remeh buat Tok Gajah melempiaskan hajat esok.

Berhubung perkara itu, Zainal kekal tenang dan berpendapat kesemua pasukan mempunyai peluang sama dan hanya disiplin dan kesilapan mudah menjadi penentu.

“Semua ‘team’ nak menang, sebab itu saya pesan, siapa yang buat kesilapan mudah dan tidak memberikan fokus akan meraih keputusan mengecewakan.

“Dan harapnya bermain di laman sendiri akan meningkatkan tahap keyakinan pemain,” jelasnya.

Menjelang perlawanan esok, Zainal berkemungkinan mengambil risiko menurunkan Darko Markovic yang baharu sembuh dari kecederaan tempoh hari.

Berhubung status bek kirinya, Ahmad Khuzaimi Piee, Zainal berkata, Khuzaimi kini masih menjalani latihan ringan dan memerlukan masa untuk pulih sepenuh.

Khuzaimi diusung keluar susulan mengalami kecederaan serius pada perlawanan menentang PKNS di Stadium Shah Alam, minggu lalu.

CATEGORIES
TAGS